Basis curry, om mee te variëren.

Ingrediënten voor de curry pasta:

1 eetlepel tomatenpuree.

2 sjalotten.

2 teentjes knoflook.

3 cm gember, geschild.

1 theelepel kurkuma.

1 theelepel kardemom.

1 theelepel kaneel.

1 theelepel komijnpoeder.

1/4 theelepel cayennepeper.

Snuf zout

1 bosje koriander met steeltjes, houd wat blaadjes apart voor de garnering.

Olijfolie.

Doe alles in de keukenmachine en maal met de olijfolie tot een smeuïge pasta.

Bereidingswijze curry:

1 grote ui, in halve ringen.

2 blikjes kikkererwten van 400 gram.

1 blik tomatenblokjes.

Een half blikje water.


Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan op laag vuur en smoor de uienringen tot ze zacht zijn.

Voeg de currypasta toe en bak even mee, zorg dat het niet aanbakt.

Voeg de tomatenblokjes toe, een half blikje water en de afgespoelde kikkererwten en laat 15 minuten pruttelen.


Dit is voldoende voor 4 tot 5 personen.

Dit is de basis. Eet het met bulgur, zilvervliesrijst of iets dergelijks en doe er nog 1 of 2 groenten bij.

Probeer eens gewokte spinazie, geroosterde bloemkool of gekookte broccoli.


Ons bord was aangevuld met gewokte boerenkool en gekookte wortels.


Eet smakelijk.