Ingrediënten:
- 150 gram gedroogde kikkererwten
- 0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 345 gram rauwe biet
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels tahina
- 0,5 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 125 ml water
- peper
Bereidingswijze:
- Zet de kikkererwten de avond van tevoren in de week met 0,25 theelepel bakpoeder.
- Spoel de kikkererwten af en zet onder water met 0,25 theelepel bakpoeder en kook deze gaar in ongeveer een uur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de bieten schoon.
- Snij de bieten in blokjes en bestrooi met komijn, zwarte peper en olijfolie. Hussel door elkaar en
- Rooster voor ongeveer 30 minuten tot deze goed gaar zijn.
- Giet de kikkererwten af en laat iets afkoelen.
- Doe deze in een keukenmachine samen met de biet, tahina, knoflook, citroensap en wat water.
- Laat de keukenmachine flink draaien om een mooie hummus te krijgen.
- Proef en kijk tussendoor of er wat water, tahina of citroensap bij moet.
Heerlijk als broodbeleg of smeer je volkoren platbrood in met wat olijfolie en za’atar. Snij deze in punten en rooster krokant in de oven.