Boekweit met gebakken witlof en sinaasappel

Het nuttigen van verschillende onbewerkte producten zorgt ervoor dat je ook veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Het voedingspatroon van veel mensen is vaak te eenzijdig om al onze benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Soms moet je even een drempel over om een product in de keuken te gebruiken wat je niet kent. Dan is het handig als je er een lekker recept bij krijgt.

Deze heerlijke avond maaltijd met boekweit is er zo één. Probeer het eens, barstensvol vezels en goede voedingsstoffen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram boekweitkorrels
  • 500 gram witlof
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram rucola
  • honing
  • olijfolie
  • lijnzaadolie
  • peper/zout

Bereidingswijze:

  • Spoel de boekweit af en kook gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Rooster de walnoten en zet apart.
  • Verwarm een hapjespan en snij ondertussen de witlof in de lengte in vieren. Als de stronk erg dik is in zessen.
  • Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de witlof op middelhoog vuur bruin. Wel steeds even omhusselen.
  • Snij ondertussen de schil van de sinaasappel en daarna de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op.
  • Maak een dressing van het sinaasappelsap met peper, zout en wat lijnzaadolie.
  • Ondertussen is je boekweit gaar en je witlof mooi bruin en beetgaar gebakken. Zet het vuur onder de witlof uit en drizzle er een eetlepel honing overheen.
  • Verdeel de rucola over 2 borden, schep de boekweit erop en daarna verdeel je de witlof over de 2 borden.
  • Garneer met de sinaasappel en de walnoten en maak af met de dressing.

EET SMAKELIJK