Ingrediënten voor 4 pannenkoeken:
- 130 gram diepvries boerenkool, ontdooid
- 60 ml bruisend water
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 3 eetlepels water
- 200 gram volkoren meel
- 300 ml amandeldrink, ongezoet
- snufje zout/peper
- halve theelepel kurkuma
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng het lijnzaad met 3 eetlepels water, laat even staan
- Meng het meel met het zout, peper, kurkuma en de boerenkool
- Voeg het bruisend water en de amandeldrink toe, roer met de garde tot een beslag
- Als het beslag te dik is, voeg dan nog wat amandeldrink toe.
- Zorg voor een hete pan, doe er wat olijfolie in en bak 4 mooie pannenkoeken
- Zet het vuur niet te hoog, laat de pannenkoeken aan beide zijden een mooi kleurtje krijgen en bak ze goed gaar.
Beleg de pannenkoek met een hartige vulling, bijvoorbeeld roerbakgroenten met een beetje sojasaus en cashewnoten of roergebakken paksoi, taugé en pindadressing.