Deze heerlijke verse kruiden, linzen en extra grove bulgur maken samen deze bowl vol gezondheid. Niet alleen enorm voedzaam, maar ook ontzettend lekker!
Ingrediënten voor 4 personen of zoals bij ons twee keer lunch voor 2 personen:
- 200 gram extra grove bulgur
- 50 gram verse peterselie, fijngesneden
- 25 gram koriander, fijngesneden
- 25 gram verse munt, fijngesneden
- 3 lente uitjes, in dunne ringetjes
- 100 gram rozijnen
- 50 gram walnoten
- 2 blikken linzen van 400 gram,afgespoeld en uitgelekt
- granaatappelpitjes, vers of uit de diepvries
- sap van een citroen
- 4 eetlepels lijnzaadolie
- zout en peper
- 1 theelepel cayenne peper zoet, deze is nauwelijks pittig met een zoet accent
Bereidingswijze:
- Kook de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking
- Doe alle gesneden kruiden, lente uitjes, rozijnen, linzen in een kom
- Hak de walnoten grof en doe ook in de kom
- Als de bulgur klaar is laat je deze even afkoelen
- Maak de dressing van citroen, olie, zout, peper en de zoete cayenne
- Meng de bulgur met de ingrediënten in de kom
- Verdeel in vier porties
- Meng de dressing er pas door als je gaat eten.
- Garneer met de granaatappel
Lunch voor onderweg? Neem dressing en salade apart mee.
EET SMAKELIJK