Flatbread, tempeh en meer….

Omdat het zo ontzettend lekker is.

Ingrediënten voor 4 à 5 flatbreads:

1 pak volkoren flatbreads (Ikra bakkerij)

1 pak tempeh van 395 gram

marinade tempeh: 2 eetl sambal, 2 eetl olijfolie, 1 theel kurkuma,1 theel koriander, 1/2 theel komijnpoeder, 1 theel agavesiroop, zwarte peper en snufje zout.

1 stronk broccoli

sla naar keuze

2 grote gele of rode tomaten

ingelegde rode ui of ander zuur


Bereidingswijze:

Maak de marinade, snij de tempeh in plakken en haal deze door de marinade en alle plakken bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast, 20 minuten is voldoende maar kan ook de hele dag.

Verwarm de oven op 180 graden en leg de tempeh naast elkaar op de bakplaat met bakpapier. Bak 30 minuten en draai halverwege om.

Kook de broccoli beetgaar en spoel af met koud water.

Snij de tomaten in stukjes.

Maak bakjes met alle toppings en tempeh zodat je het platbrood zelf kunt vullen.

Verwarm eventueel de broden even in de oven, door dit te doen in een nat verfrommeld bakpapier voor een paar minuten, blijft je brood lekker zacht.


Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus en harissa.


EET SMAKELIJK