Ingrediënten voor 2 personen:
1 bloemkool, in roosjes.
olijfolie, zout en peper.
150 gram grove bulgur.
50 gram rozijnen.
300 ml kokend water.
1 teen knoflook, geperst.
0,5 theelepel kerriepoeder.
40 gram sla naar keuze.
2 tomaten, in stukjes.
0,5 komkommer, in stukjes.
2 eetlepels tahina.
Sap van een citroen.
Water en peper.
1 eetlepel lijnzaadolie.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spreid de bloemkool uit over de bakplaat en bestrooi met een snufje zout, peper en 1 eetlepel olijfolie.
Rooster dit ongeveer 25-30 minuten.
Doe een klein beetje olijfolie in een pannetje op laag vuur en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kerriepoeder toe en verwarm even tot de geuren loskomen.
Doe de bulgur erbij, roer door en voeg het kokende water toe.
Roer door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
De bulgur is klaar als al het water is opgenomen, het duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg de rozijnen toe aan de bulgur en laat staan tot de rest ook klaar is.
Maak een dressing in een schaal van 1 eetlepel citroensap, zout, peper en 1 eetlepel lijnzaadolie.
Voeg de stukjes tomaat en komkommer toe en daarbovenop de sla.
Meng dit pas door als je aan tafel gaat.
Meng de tahin met een beetje citroensap, peper en wat water en roer los tot de gewenste dikte.
Nu komt alles samen.
Maak een mooie bowl met de bulgur, bloemkool en salade.
Sprenkel de tahin saus over de bloemkool en bestrooi eventueel nog met wat sesamzaadjes.
EET SMAKELIJK