Een makkelijke en gezonde lunch, dat is het recept van vandaag.
Ingrediënten voor 2 personen:
-500 gram rauwe biet, geschild en in blokjes
-Een kwart groene kool in dunne reepjes
-1 blik kikkererwten, afgespoeld
-1 sjalot in halve ringetjes
-Een halve theelepel tijm, gedroogd
-Olijfolie, peper en zout
Dressing:
-1 eetlepel olijfolie
-1 eetlepel balsamicoazijn
-Peper en zout
Bereidingswijze:
-Rooster de blokjes biet met de tijm, peper, zout en olijfolie in een oven van 200 graden voor 30 minuten
-Blancheer de groene kool enkele minuten in kokend water
-Giet af en zet apart
-Maak de dressing
-Meng de sjalot, kikkererwten en kool met een eetlepel dressing
-Verdeel dit over 2 borden
Verdeel de bietjes over de borden met salade
-Lepel de rest van de dressing erover
Avond maaltijd? Serveer de salade dan bij gebakken aardappeltjes.
EET SMAKELIJK