Groene kool salade met biet en kikkererwten

Een makkelijke en gezonde lunch, dat is het recept van vandaag.

Ingrediënten voor 2 personen:

-500 gram rauwe biet, geschild en in blokjes

-Een kwart groene kool in dunne reepjes

-1 blik kikkererwten, afgespoeld

-1 sjalot in halve ringetjes

-Een halve theelepel tijm, gedroogd

-Olijfolie, peper en zout

Dressing:

-1 eetlepel olijfolie

-1 eetlepel balsamicoazijn

-Peper en zout


Bereidingswijze:


-Rooster de blokjes biet met de tijm, peper, zout en olijfolie in een oven van 200 graden voor 30 minuten

-Blancheer de groene kool enkele minuten in kokend water

-Giet af en zet apart

-Maak de dressing

-Meng de sjalot, kikkererwten en kool met een eetlepel dressing

-Verdeel dit over 2 borden

Verdeel de bietjes over de borden met salade

-Lepel de rest van de dressing erover


Avond maaltijd? Serveer de salade dan bij gebakken aardappeltjes.


EET SMAKELIJK