Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui, gesnipperd.
2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en kleingesneden.
1 winterwortel, geschild en kleingesneden.
1 courgette, gewassen en kleingesneden.
2 tenen knoflook, gesnipperd.
Stukje verse gember, geraspt.
Een bosje peterselie, steeltjes fijngesneden en blaadjes fijn gehakt.
100 gram rode linzen, afgespoeld.
1 eetlepel milde paprikapuree (tatli biber).
0,5 eetlepel ras el hanout, zonder zout.
1 blik tomatenblokjes.
1 blikje water.
Olijfolie, zout en peper.
Bereidingswijze:
Verwarm een soeppan en doe daar 1 eetlepel olijfolie in.
Voeg de gesnipperde ui, peterseliesteeltjes en gember aan toe en fruit op lage temperatuur.
Voeg daarna de knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg eerst de wortel toe, dan de bleekselderij en daarna de courgette en bak alles een paar minuutjes mee.
Voeg de ras el hanout toe en verwarm mee zodat de smaken en geuren lekker loskomen.
Dan de paprikapuree en roer deze even los.
Nu kunnen de afgespoelde linzen, tomatenblokjes en het water erbij.
Breng aan de kook en laat zachtjes voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn, maar de groente nog een beet hebben.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
Eet smakelijk.