Een heerlijke linzen curry, vol met kruidige smaken. Maak een dubbele portie, doe het in porties in de vriezer. Zo heb je samen met wat rijst en diepvriesgroente snel een gezonde maaltijd op tafel.
Ingrediënten voor de curry pasta:
- 1 eetlepel tomatenpuree.
- 2 sjalotten.
- 2 teentjes knoflook.
- 3 cm gember, geschild.
- 1 theelepel kurkuma.
- 1 theelepel kardemom.
- 1 theelepel kaneel.
- 1 theelepel komijnpoeder.
- 1/4 theelepel cayennepeper.
- snuf zout
- 1 bosje koriander met steeltjes, houd wat blaadjes apart voor de garnering.
- rijstolie
Doe alles in de keukenmachine en maal met de rijstolie tot een smeuïge pasta.
Ingrediënten + bereidingswijze curry:
- 1 grote ui, in halve ringen.
- 200 gram rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes.
- een blikje water
- verwarm 1 eetlepel rijstolie in een pan op laag vuur en smoor de uienringen tot ze zacht zijn.
- voeg de curry pasta toe en bak even mee, zorg dat het niet aanbakt.
- spoel de rode linzen af en voeg deze toe
- voeg de tomatenblokjes samen met een blikje water toe aan de pan en roer goed door
- breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten pruttelen.
Dit is de basis. Eet het met de notenrijst of wat jij wil. Maak je maaltijd compleet met lekker veel groenten naar keuze.
Eet smakelijk.