Linzensalade met gegrilde venkel en raap

Wat zaten er mooie groenten in ons groentepakket van De Ommuurde Tuin. Heerlijk om daarmee aan de slag te gaan voor de lunch.

Linzensalade met gegrilde venkel en raap

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 blik linzen, afgespoeld
  • 1 venkelknol
  • 1 raapje
  • 1 sjalot
  • verse tijm
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • agavesiroop
  • zout/peper


Bereidingswijze:

  • Snij de venkelknol en raap en dunne plakken en doe deze in een kom.
  • Ris wat verse tijm boven de kom, scheutje olijfolie erbij en wat zout en peper. Hussel dit goed om.
  • Snij de sjalot fijn en fruit deze aan in een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is en grill je groenten om en om totdat deze beetgaar zijn..
  • Maak een dressing van olijfolie, citroensap, agavesiroop, zout en peper.
  • Meng de afgespoelde linzen door de sjalot en zet het vuur uit. Meng er 1 eetlepel dressing doorheen en roer goed om.
  • Verdeel de linzen over twee borden, daaroverheen de gegrilde groenten.
  • Doe er wat dressing over en garneer met wat vers kruid. Ik had heerlijke klaverzuring.

Samen met een soepje heb je een heerlijke lunch.


EET SMAKELIJK