Bij het maken van een heerlijke geurende pan nasi grijpt men vaak naar een zakje van de welbekende merken. Het is zo eenvoudig en makkelijk om je boemboe (kruidenpasta) voor de nasi zelf te maken.
Dus aan de slag met deze pure ingrediënten:
2 sjalotten
4 tenen knoflook
1 rode peper (of niet als je niet van pittig houdt)
4 cm gember, geschild
1 limoen of citroen
2 theelepels koriander, gemalen
1 theelepel komijn, gemalen
1 theelepel laos
2 theelepels kurkuma
25 gram kemirienoten
-Snij de sjalotten, knoflook, rode peper en de gember in kleine stukjes.
-Rasp de schil van de limoen.
-Maal alles samen tot een stevige kruidenpasta.
-Voeg beetje bij beetje wat limoensap toe, maak het niet te vochtig.
Maak je nasi met volkorenrijst en lekker veel groente.
Kook met plezier en geniet van alles wat je zelf maakt!
EET SMAKELIJK