Marokkaanse tomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 stukje verse gember, geraspt
  • Een halve knolselderij, in blokjes
  • 250 gram wortels, in halve maantjes
  • 35 gram tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 130 gram rode linzen, afgespoeld
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 blikjes water
  • 1,5 eetl olijfolie
  • Zout/peper
  • Verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de soeppan en voeg de olijfolie toe
  • Voeg de ui toe en laat zachtjes smoren
  • Voeg de gember en knoflook toe en verwarm dit even mee
  • Voeg de wortels en knolselderij toe en bak 5 minuten mee
  • Doe de specerijen erbij en bak even mee tot geuren en smaak vrijkomen
  • Bak nu de tomatenpuree mee
  • Doe de tomatenblokjes in de pan en 2 blikjes water en roer de afgespoelde linzen erdoor
  • Breng aan de kook en laat nog ongeveer 20 minuten pruttelen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met de verse koriander


Eet smakelijk