Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 stukje verse gember, geraspt
- Een halve knolselderij, in blokjes
- 250 gram wortels, in halve maantjes
- 35 gram tomatenpuree
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 130 gram rode linzen, afgespoeld
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 2 blikjes water
- 1,5 eetl olijfolie
- Zout/peper
- Verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de soeppan en voeg de olijfolie toe
- Voeg de ui toe en laat zachtjes smoren
- Voeg de gember en knoflook toe en verwarm dit even mee
- Voeg de wortels en knolselderij toe en bak 5 minuten mee
- Doe de specerijen erbij en bak even mee tot geuren en smaak vrijkomen
- Bak nu de tomatenpuree mee
- Doe de tomatenblokjes in de pan en 2 blikjes water en roer de afgespoelde linzen erdoor
- Breng aan de kook en laat nog ongeveer 20 minuten pruttelen
- Breng op smaak met peper en zout
- Garneer met de verse koriander
Eet smakelijk