Een makkelijke manier om extra groenten te eten is een lekkere soep als lunch. Zo krijg je een flinke portie vitaminen, mineralen en vezels binnen. Verbruik je meer energie? Neem er dan een stevige volkorenboterham bij.
Ook deze soep is weer prima om in te vriezen. Maak het jezelf makkelijk.
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 stukje verse gember, geraspt
- Een halve knolselderij, in blokjes
- 250 gram wortels, in halve maantjes
- 35 gram tomatenpuree
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 130 gram rode linzen, afgespoeld
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 2 blikjes water
- 1,5 eetl olijfolie
- Zout/peper
- Verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de soeppan en voeg de olijfolie toe
- Voeg de ui toe en laat zachtjes smoren
- Voeg de gember en knoflook toe en verwarm dit even mee
- Voeg de wortels en knolselderij toe en bak 5 minuten mee
- Doe de specerijen erbij en bak even mee tot geuren en smaak vrijkomen
- Bak nu de tomatenpuree mee
- Doe de tomatenblokjes in de pan en 2 blikjes water en roer de afgespoelde linzen erdoor
- Breng aan de kook en laat nog ongeveer 20 minuten pruttelen
- Breng op smaak met peper en zout
- Garneer met de verse koriander
Eet smakelijk