Mijn hartverwarmende erwtensoep

 Ingrediënten:

500 gram spliterwten.

1,5 groenten bouillonblokje.

250 gram winterwortel.

Een halve knolselderij.

6 stengels bleekselderij.

2 grote preien.

1 handje bladselderij.

Peper en zout.

1 blok tempeh van 395 gram.

2 eetlepels sambal oelek.

2 eetlepels olijfolie.

1 theelepel kurkuma.

1 theelepel korianderpoeder.

Een halve theelepel komijnpoeder.

1 theelepel honing of agavesiroop.

Bereidingswijze:

Spoel de spliterwten af in een vergiet en doe ze in een soeppan samen met 2 liter water en de bouillonblokjes.

Breng dit aan de kook en schep het schuim eraf. Laat dit 45 minuten pruttelen op laag vuur.

Was intussen alle groenten en snij deze in blokjes.

Snij de tempeh ook in kleine stukjes en maak een marinade van de sambal, olijfolie, specerijen en honing. Meng de tempeh er doorheen en laat even intrekken.

Spreid de tempeh uit over de bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten op 200 graden. Hussel halverwege even om. Zet het apart als dit klaar is.

Voeg na 45 minuten de groenten toe aan de soep en laat nog ongeveer 15 tot 20 minuten meekoken. Voeg de gehakte blaadjes bladselderij toe en maak op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Als je de soep te dik vindt kun je nog wat water toevoegen.

Schep de soep in een grote kom en doe er een paar lepels lekkere pittige tempeh bovenop.

Lekker met een stevige volkoren boterham erbij.
Vries de soep in, zodat je iets in huis hebt voor als je geen zin hebt om te koken.

EET SMAKELIJK