Vandaag een onbekend boontje in de hoofdrol, het lupine boontje. Het lupine boontje is van Hollandse bodem en rijk aan eiwitten en vezels. Tevens bevat het boontje B-vitamines, ijzer, calcium en zink.
Ik kocht het boontje in de nieuwe kartonnen verpakking van BOON en is verkrijgbaar bij AH.
Ingrediënten voor twee personen:
- 50 gram rucola
- 2 à 3 gekookte bietjes, in blokjes
- 1 pakje BOON lupine boontjes, afgespoeld
- olijfolie extra vierge
Voor de tofu-feta heb je nodig:
- 250 gram stevige tofu, uitgelekt en drooggedept
- 3 eetlepels lekkere olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- versgemalen peper
Meng alle ingrediënten voor de marinade en snij de tofu in blokjes, marineer minimaal een half uur. De tofu-feta is een week houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. De bron van dit recept is https://vegetus.nl/tofu-feta/
Maak de tofu-feta volgens recept als je volledig plantaardig wil eten, anders neem je echte feta.
Meng alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met de tofu-feta.
Druppel er nog wat lekkere olijfolie overheen.
EET SMAKELIJK