Salade van biet en lupine

Vandaag een onbekend boontje in de hoofdrol, het lupine boontje. Het lupine boontje is van Hollandse bodem en rijk aan eiwitten en vezels. Tevens bevat het boontje B-vitamines, ijzer, calcium en zink.

Ik kocht het boontje in de nieuwe kartonnen verpakking van BOON en is verkrijgbaar bij AH.


Ingrediënten voor twee personen:

  • 50 gram rucola
  • 2 à 3 gekookte bietjes, in blokjes
  • 1 pakje BOON lupine boontjes, afgespoeld
  • olijfolie extra vierge


Voor de tofu-feta heb je nodig:

  • 250 gram stevige tofu, uitgelekt en drooggedept
  • 3 eetlepels lekkere olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen peper


Meng alle ingrediënten voor de marinade en snij de tofu in blokjes, marineer minimaal een half uur. De tofu-feta is een week houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. De bron van dit recept is https://vegetus.nl/tofu-feta/

Maak de tofu-feta volgens recept als je volledig plantaardig wil eten, anders neem je echte feta.

Meng alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met de tofu-feta.

Druppel er nog wat lekkere olijfolie overheen.


EET SMAKELIJK