Zomerpostelein is een groente die barstensvol vitaminen en mineralen zit, dus als je de kans hebt, zet ‘m op het menu.
Ik heb er een frisse salade van gemaakt.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram zomerpostelein, gewassen
- 100 gram grove bulgur
- een handje rozijnen
- 1 appel met schil
- 1 koolrabi
- een handje zonnebloempitten
- citroensap
- lijnzaadolie
- peper/zout
- agavesiroop
- mosterd
Bereidingswijze:
- Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Doe de rozijntjes bij de bulgur als deze klaar is.
- Snij de appel in smalle reepjes.
- Schil de koolrabi en snij deze in blokjes.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Maak een dressing van citroensap, lijnzaadolie en een klein beetje mosterd, agavesiroop en zout en peper.
- Meng alles met de postelein in een grote schaal en verdeel over 2 borden.
EET SMAKELIJK