Ingrediënten 2 personen:
- Een halve krop romaine sla, in grove stukken.
- Een halve komkommer met schil, in halve maantjes.
- 200 gram tomaten, in grove stukken.
- Kleine rode ui, in flinterdunne halve ringen.
- 100 gram rode, pitloze druiven, gehalveerd.
- 20 gram platte peterselie, grof gehakt.
- 10 gram muntblaadjes, grof gesneden.
- 1 volkoren platbrood of volkoren pita.
- Een eetlepel olijfolie.
- Een halve eetlepel lijnzaadolie.
- 2 eetlepels citroensap.
- Een halve theelepel sumak.
- Een halve teen knoflook.
- Een halve theelepel za’atar.
- Zout en peper.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de pita of het platbrood in puntjes en meng met een halve eetlepel olijfolie en de za’atar. Rooster deze knapperig in enkele minuten.
- Meng de rode ui met 1 eetlepel citroensap en laat even staan.
- Meng de sla, tomaat en komkommer in een grote kom.
- Voeg daar de verse kruiden aan toe en meng voorzichtig door elkaar.
- Maak een dressing van de oliën, citroensap, sumak, knoflook en wat zout en peper.
- Verdeel de salade over 2 mooie kommen en meng met wat dressing.
- Verdeel de rode ui en druiven erover samen met de knapperige pita.
Om de salade meer vullend te maken kun je er nog wat peulvruchten aan toevoegen. Eet smakelijk.