Salade variatie fattoush

Ingrediënten 2 personen:

  • Een halve krop romaine sla, in grove stukken.
  • Een halve komkommer met schil, in halve maantjes.
  • 200 gram tomaten, in grove stukken.
  • Kleine rode ui, in flinterdunne halve ringen.
  • 100 gram rode, pitloze druiven, gehalveerd.
  • 20 gram platte peterselie, grof gehakt.
  • 10 gram muntblaadjes, grof gesneden.
  • 1 volkoren platbrood of volkoren pita.
  • Een eetlepel olijfolie.
  • Een halve eetlepel lijnzaadolie.
  • 2 eetlepels citroensap.
  • Een halve theelepel sumak.
  • Een halve teen knoflook.
  • Een halve theelepel za’atar.
  • Zout en peper.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pita of het platbrood in puntjes en meng met een halve eetlepel olijfolie en de za’atar. Rooster deze knapperig in enkele minuten.
  • Meng de rode ui met 1 eetlepel citroensap en laat even staan.
  • Meng de sla, tomaat en komkommer in een grote kom.
  • Voeg daar de verse kruiden aan toe en meng voorzichtig door elkaar.
  • Maak een dressing van de oliën, citroensap, sumak, knoflook en wat zout en peper.
  • Verdeel de salade over 2 mooie kommen en meng met wat dressing.
  • Verdeel de rode ui en druiven erover samen met de knapperige pita.

Om de salade meer vullend te maken kun je er nog wat peulvruchten aan toevoegen. Eet smakelijk.