Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 400 gram diepvries bloemkool
- 400 gram kastanje champignons
- 2 preien
- olijfolie
- peper/zout/nootmuskaat
- 1 handje zonnebloempitten, geroosterd
- 100 ml haver keuken als je het echt romig wil hebben, anders kun je ook een scheut soja-, amandel- of haverdrink gebruiken
Bereidingswijze:
- breng een pan met een laag water aan de kook en voeg de bloemkool toe.
- snij het witte gedeelte van de twee preien in stukken en doe bij de bloemkool.
- kook dit gaar.
- kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
- maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
- bak de champignons mooi bruin in olijfolie en voeg daarna het fijngesneden groene gedeelte van de prei toe aan de champignons. Bak dit even mee en breng op smaak met zout en peper.
- giet de bloemkool af als deze gaar is en doe in de blender.
- voeg wat plantaardige drink of room toe en wat peper en nootmuskaat.
- meng de pasta met de bloemkoolsaus en doe daar de champignons bovenop.
- garneer met de geroosterde zonnebloempitten.
EET SMAKELIJK