Nieuw jaargetijde, mooi weer en daarbij ook vaak trek in andere voeding. Deze week voor de lunch een zonnige couscoussalade met de heerlijke zoete smaak van ananas en het frisse van citroen.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 50 gram volkoren couscous
- sap van een halve citroen
- 67 ml kokend water
- zout/peper
- een halve rode paprika, in blokjes
- 15 gram walnoten, geroosterd
- een kwart ananas, ongeveer 180 gram, in stukjes
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 130 gram kikkererwten uit pot of blik, afgespoeld
- bosje peterselie, fijngesneden
- een halve eetlepel olijfolie of lijnzaadolie
Bereidingswijze:
- doe de couscous in een hittebestendige kom met een klein beetje zout en peper
- doe daar het citroensap bij en het kokende water, roer even om en dek de kom af
- laat dit 10 minuten afgedekt staan
- roer de couscous los met een vork en voeg de paprika, ananas, peterselie, kikkererwten en de olie toe, roer goed door
- doe alles in een mooie kom
- garneer met de lente-ui en walnoten
EET SMAKELIJK